Şifası ayvada olan 8 hastalık!

Kışın tüketilen meyvelerden biri olan ayva, içerdiği vitamin ve mineraller bakımından sağlık üzerinde olumlu etkilere sahiptir. Kilo vermeden cilt güzelliğine, birçok konuda mucizevi bir meyve.

Şifası ayvada olan 8 hastalık!

Ayva, lif açısından zengin ve düşük kalorili bir meyvedir. Bununla birlikte, yüksek oranda C vitamini barındırır. Bağışıklığı kuvvetlendirerek, vücut direncini yükseltir. Ayva, vücut için daha birçok faydaya sahiptir. İşte ayva yemeniz için şifalı sebepler…



Ayva bağışıklık sistemini güçlendirir: Ayva, C vitamini deposudur. Bağışıklığı kuvvetlendrerek, bakteri ve virüs kaynaklı enfeksiyonların önüne geçer. İltihap önleyici özelliğe sahiptir.

Ayva kanser riskini azaltır: Ayva, içerdiği antioksidanlar bakımından, kanser riskini en aza indirir. Ayvanın içinde yer alan antioksidanlar, vücutta kansere neden olabilecek zararlı unsurları ortadan kaldırır.

Ayva kalp ve damar sağlığı için faydalıdır: Ayva, yüksek seviyede potasyum içerir. Bu özelliğinden dolayı kan basıncını dengeler. Çözünebilir bir lif olan pektin ayvada yüksek oranda bulunur. Bu da, kolesterolü düşürmede oldukça etkilidir.

Ayva diyabetle savaşmada yardımcıdır: Lif açısından zengin olan ayva, kan şekerini düşürmede önemli bir besindir.

Ayva göz sağlığını korur: Ayva, içeriğindeki flavonoidler ve fito-besinler sayesinde, göz sağlığına oldukça faydalıdır.

Ayva cildi ve saçları güzelleştirir: Antioksidan ve vitaminler bakımından zengin olan ayva, sağlıklı bir cilt oluşumunda etkilidir. Cildi dış etkenlere karşı korur ve kırışıklık, leke gibi sorunları ortadan kaldırır.

Ayva mide problemlerini giderir: Ayva, mide ve bağırsakların düzenli çalışmasında yardımcı olur. Bulantı, yanma, hazımsızlık gibi problemlerinin önüne geçer.

Ayva kilo vermenize yardımcı olur: Ayva, glisemik indeksi düşük bir meyvedir ve bu özelliğinden dolayı kan şekerini aniden yükseltmez. Lifli yapısı sayesinde tok kalmanızı sağlar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER