Şiddetli öksürüğe derman olan 7 doğal karışım

Öksürük problemini hemen hemen hepimiz yaşıyoruz. Özellikle kış aylarında kuruyan boğaz tahriş oluyor ve öksürdükçe de bu acıyı tetikliyoruz. Peki öksürük nasıl geçer nasıl önleyebiliriz? Detaylar haberimizde...

Şiddetli öksürüğe derman olan 7 doğal karışım

Boğaz ağrısının ve öksürüğün mevsimi olmuyor fakat özellikle de kış aylarında bu sıkıntıyı daha çok yaşıyoruz. Özellikle pandemi döneminde de kendimize her zamankinden daha çok dikkat etmemiz gerekiyor. Peki, öksürüğe ne iyi gelir?

İşte hem pandemiye hem de kışa bariyer olan 8 doğal karışımı sizin için derledik.Özellikle de sıcak bir şeyler içmeyi seviyorsanız sizi hemen bu tariflere doğru alalım.

Öksürük problemini hemen hemen hepimiz yaşıyoruz. Özellikle kış aylarında kuruyan boğaz tahriş oluyor ve öksürdükçe de bu acıyı tetikliyoruz. Peki öksürük nasıl geçer nasıl önleyebiliriz? Öksürük için doğal bir çözüm yolları? Ballı süt öksürüğü geçirir mi? Öksürük için zencefil faydalı mı?

Karabiber ve Bal

Karabiber, kimi zaman farklı hastalıklardan dolayı meydana gelen öksürüklerin giderilmesi, kimi zaman da farklı alerjik durumlarda meydana gelen inatçı öksürüklerin giderilmesinde çok büyük faydalar göstermektedir.

Kekik Mucizesi

Kekik çayı, grip ve üst solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı olarak görülen öksürük için etkili bir çözümdür.

BALLI SÜT İLE ÖKSÜRÜĞE SON!

Uzun süreli öksürükler, hem gündüz hem gece hayatımızı olumsuz etkilemektedir. Gün içerisinde veya yatmadan önce ılık sütün içerisine ilave edeceğiniz 1 kaşık bal boğazınıza iyi gelip, yumuşamasını sağlayacaktır.

PORTAKAL SUYU ÖKSÜRÜĞÜ AZALTIYOR!

Portakalların suyunu sıkın ve rondodan geçirdiğiniz bademler ile karıştırın. Bu karışımı sık sık içtiğinizde öksürüğünüzün azaldığını göreceksiniz.

SİRKE MUCİZESİ

Mide sorunlarınız yok ise 1 kaşık sirkeyi ılık su ile karıştırıp içebilirsiniz.

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİYOR!

Zencefil bir çok rahatsızlığa olduğu gibi öksürüğe de iyi gelir. Çay formunda ya da sıvı eklenmeden farklı maddeler karıştırılarak yiyecek halinde tüketilebilir. Ayrıca içerdiği bileşenler ile bağışıklık sistemine destektir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER