Bu besinler düşük riskini arttırıyor!

Hamileliğin ilk 3 ayı çok risklidir. çünkü düşük riski vardır. bu sebeple her şeye dikkat etmek gerekir. ne yediğimize bile. işte, düşük riskini arttıran gıdalar...

Bu besinler düşük riskini arttırıyor!

Hamilelik hassas bir ayken bir de düşük riskine dikkat etmek gerekiyor. o nedenle aşağıda saydığımız bu besinlerden uzak durmakta fayda var.

Kahve: kahvede mevcut olan kafein düşük riskine sebep oluyor. kahve bağımlısı bir hamile iseniz 9 ay sabretmeniz gerekecek.

Az pişmiş yumurta: az pişmiş yumurta salmonella bakterisi sebebiyle ishale neden olabilir. ishalin şiddetli olması bebek kaybına sebep olabilir.

Karaciğer ve az pişmiş et: yüksek oranda a vitamini barındıran karaciğeri, vitamin dengesinin sağlanması için yememelisiniz. az pişmiş ve pişmemiş etler de bebekte sağlık problemlerine yol açabiliyor.

Bitki çayları: bitki çayları rahim kasılmalarını artırarak hamileliğin ilk 3 ayında düşüğe, son üç ayında ise erken doğuma sebep oluyor.

Kızartmalar ve cipsler: kızartma ve cipslerde var olan akrilamid maddesi düşük riskine sebep oluyor.

Maydanoz: maydanoz yaprakları maydanoz yağı barındırır. maydanoz yağı da apiol ve myristicin barındırır. bu maddeler uterus kasılmalarına yol arak prematüre doğuma sebep olabilir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER